MOJE SBÍRKA KUCHAŘSKÝCH KNIH II.

02.12.2021

Moji milí čtenáři a (ná)sledovatelé,

jsem nesmírně ráda, že Vás mé virtuální světy baví, a to již od roku 2016! Také jsem nesmírně poctěna, že se Vám líbil zejména můj článek s názvem "Moje sbírka kuchařských knih", který jsem publikovala v srpnu loňského roku, protože já kuchtění a tlachání o jídle miluji! A jelikož si neustále kupuji kuchařky všeho druhu (nebyla bych to já, kdyby tomu bylo jinak), rozhodla jsem se sepsat pokračování. Dnes Vám tedy představím další knihy o gastru, které se mi od předchozího článku objevily v knihovně.

Kulinárum...

Myslím, že pana Pohlreicha Vám nemusím dlouze představovat! Jeho pořady, kuchařky a restauraci (Café Imperial) zná dle mého názoru celé Česko. Jeho knihu s názvem "Kulinárum" jsem si pořídila nedávno, a to za krásných 99,- Kč (Knihy Dobrovský). Tato kniha je unikátní v tom, že obsahuje metodické popisy jednotlivých kuchařských technik (vaření v páře, blanšírování, pošírování, fritování, pražení, grilování, pečení, marinování, apod.) a také sto receptů. Já osobně se těším, až budu mít více času na listování a budu se od pana Pohlreicha z pohodlí domova učit. 

Karolína - každý den je svátek...

Karolína Kamberská se živí léta jako gastronomická novinářka a televizní kuchařka. Mnozí z Vás ji jistě znají z televizních obrazovek, zejména díky pořadům na TV Prima. Karolína vydala již několik kuchařek, avšak já vlastním tu s titulem "Každý den je svátek". I já si myslím, že dobré jídlo dokáže vykouzlit radost a sváteční atmosféru kdykoliv a kdekoliv. 

Holky, jezte zase vdolky! 

Tato kuchařka má poslání! Dvě sestry, které milují vaření a kuchařky, chtějí prostřednictvím své vlastní kuchařské knihy inspirovat lidi k tomu, aby vařili z kvalitních a zároveň ze základních surovin, které všichni běžně mohou mít ve svých kuchyních a spižírnách. Holky také chtějí svými recepty demonstrovat skutečnost, že si můžeme dopřát jakékoliv jídlo, pokud bude servírováno v přiměřeném množství. 

Kuchařka šmrncnutá Nepálem a Indií...

"Kuchařka šmrncnutá Nepálem a Indií" mi před časem vlila do žil zvědavost a chuť zkoušet nové pokrmy, které jsou okořeněny dálkou. Kniha mi dorazila rychle, navíc s podpisy a životním moudrem "Ve víně je pravda", který byl zakončen smajlíkem a nepálským překladem. Podle kuchařky tuze ráda vařím, přátelé! Zamilovala jsem si především "Aloo parathu", "parathu se sýrem a česnekem", "Chicken tikka" a "tradiční polévku Dal". V knize se však kromě receptů nachází i nástin životního příběhu Myshy, což dodává knize punc originality a reality. Pokud máte rádi indickou a nepálskou kuchyni, jistě neprohloupíte, když si kuchařku pořídíte! 

Jaké kuchařky jste si pořídili Vy? 

Podle které knihy vaříte nejraději Vy? 

Kolik máte kuchařek?

Napište mi!